Vitamine si Minerale

Este important sa pastrezi un bun echilibru si sa mananci o varietate de alimente pentru a obtine vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul nostru. Pentru a ne ajuta sa atingem aportul zilnic de vitamine si minerale, unele alimente, inclusiv cerealele de mic dejun, sunt fortificate. Adica sunt imbogatite cu vitamine si minerale.

Majoritatea cerealelor de mic dejun sunt o sursa importanta de vitamine si minerale

Cerealele de mic dejun sunt o sursa principala de vitamine si minerale in dieta multor oameni din intreaga lume. Copiii si adultii care mananca mic dejun din cereale imbogatite au sanse mai mari sa isi satisfac necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Acest lucru reiese din sondajele privind alimentatia copiilor, adolescentilor si adultilor, inclusiv din Marea Britanie, Irlanda, Franta si SUA (Gibson, 2003; Hannon et al, 2007; INCA2, 2008; Albertson et al, 2008).

Cerealele Nestlé de mic dejun sunt fortifiate cu vitamine si minerale, cum ar fi D, B1, B2, niacina, B6, C, acid pantotenic si acid folic, desigur fier si calciu.

 

Vitamine / Minerale Rol
Vitamina D    Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos.
Vitamina B1    Contribuie la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a sistemului nervos. 
Vitamina B2    Contribuie la metabolismul energetic normal si la mentinerea sanatatii pielii. 
Niacina    Contribuie la metabolismul energetic normal, la mentinerea normala a pielii si la functionarea normala a sistemului nervos. 
Vitamina B6     Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si a sistemului nervos, respectiv la formarea normala a globulelor rosii.
Vitamina C    Contribuie la functionarea normala a colagenului,pielii, ligamentlor, sistemului osos.  Este implicata, de asemenea, in functionarea normala a vaselor de sange, a sistemului imunitar si a sistemului nervos.
Acid folic    Contribuie la procesul de diviziune celulara si de hematopieza. De asemenea, este necesar pentru functionarea normala a sistemului imunitar.
Acid pantotenic    Contribuie la metabolismul energetic normal si la performanta mentala normala. 
Calciu    Contribuie la mentinerea normala a oaselor si dintilor. Calciul este necesar pentru functionarea normala a sistemului muscular si coagularea normala a sangelui.
Fier    Este necesar pentru formarea normala a globulelor rosii, pentru transportul normal al oxigenului in organism. Fierul, de asemenea, contribuie la metabolismul energetic normal si la procesul de diviziune celulara.