Totul despre mic dejun

Nutritionistii considera micul dejun cea mai importanta masa a zilei. Cu toate acestea, multi sar peste micul dejun in mod regulat! Gandeste-te de doua ori inainte de a sari peste aceasta importanta masa a zilei.

De ce este micul dejun important?

Dimineata, cand te trezesti, este probabil ca ultima ta masa sa o fi luat cu 12 ore inainte. Deci, prima masa a zilei este foarte importanta deoarece aceasta ajuta corpul si creierul sa obtina energie si elemente nutritive dupa o noapte de somn.

Ce mic dejun sa alegi?

  • Nutritionistii sustin ca micul dejun ar trebui sa ofere aproximativ 25% din necesarul zilnic de calorii
  • Ca orice alta masa, un mic dejun bun este unul echilibrat, care include alimente din mai multe grupe. De exemplu fructe, lactate si paine si/sau cereale.
  • Un bol de cereale cu lapte pentru micul dejun, un pahar de suc de fructe si un iaurt sunt o modalitate foarte buna de a incepe ziua.
  • De ce sa nu incerci…cerealele tale favorite de mic dejun sa le mixezi cu fructe.
  • Micul dejun poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a alege alimente din cereale integrale pentru un bun inceput de zi.

De ce sa mananci dimineata cereale de mic dejun?

  • Alege un continut scazut de grasime: Multe din cerealele de mic dejun, consumate cu lapte semi-degresat au un continut de grasime mai scazut decat alte variante de mic dejun traditional. Verificati informatiile nutritionale de pe ambalaj pentru a afla continutul de grasimi al cerealelor de mic dejun.
  • Cereale dimineata: Cerealele fac parte din cea mai importanta grupa a piramidei alimentare.
  • O sursa de importante substante nutritive: o mare parte din cerealele de mic dejun Nestlé sunt imbogatite cu vitamine si minerale, cum ar fi vitamina B, calciu si fier. In multe tari, acestea au devenit o sursa importanta de nutrient-cheie, inclusiv de calciu si fier. Viziteaza sectiunea noastra “vitamine si minerale” pentru a afla mai multe.
  • O modalitate foarte buna de a avea un aport de lapte suplimentar: Laptele este un supliment perfect la cerealele de mic dejun si ofera o cantitate semnificativa de calciu in dieta ta.

De ce sa alegi cerealele Nestlé la micul dejun?

Echipa Nestlé face toate eforturile pentru a se asigura ca cerealele de mic dejun sunt hranitoare si delicioase.

Cea mai mare parte din cerealele de mic dejun Nestlé contin cereale integrale.

Astfel, cea mai mare parte din cerealele de mic dejun Nestlé contin vitamine si minerale, o portie oferind 19% din Doza Zilnica Recomandata (DZR) de mai multe vitamine si minerale.

Nu toate cerealele de mic dejun contin cereale integrale. De aceea, cauta semnul Cereale Integrale Nestlé pentru a te asigura ca ai parte de cereale integrale la micul dejun.

Vrei sa afli mai multe despre cerealele integrale? Viziteaza sectiunea "cereale integrale